Verivalmisteet

Verivalmisteet

Verivalmisteiden tuotantoprosessissa erottelemme luovutetun kokoveren punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi. Huolehdimme verivalmisteiden jakelusta kaikkiin Suomen sairaaloihin, sairaanhoidon tarpeiden mukaisesti.

Punasolujen käyttö sairaaloissa väheni 1,5 % ja verihiutaleiden 8,3 %. Verivalmisteiden käytön väheneminen on yleistä muuallakin Länsi-Euroopassa. Tämän muutostrendin taustalla on leikkaus- ja hoitomenetelmien kehittyminen.

Olemme viime vuosina tehostaneet merkittävästi tuotantoprosessiamme. Tavoitteenamme on säilyttää tehokkuus erinomaisella tasolla, vaikka valmisteiden käyttö edelleen vähenee. Samalla meidän on pystyttävä reagoimaan nopeasti, jos joidenkin valmisteiden kysyntä äkillisesti kasvaa.

Pystyimme vuonna 2016 pitämään prosessin tehokkuuden korkealla tasolla. Tuoreessa kansainvälisessä vertailussa Veripalvelun tuotanto sijoittuu tehokkuudessa parhaaseen neljännekseen. Kehitimme entisestään prosessien sujuvuutta, automatisointia ja sähköistä tiedonsiirtoa sekä uudistimme laitteistojamme.


* Verensiirtoon käyttämättömiä punasoluja toimitetaan porfyrian (harvinainen aineenvaihdunta­sairaus) hoitoon tarkoitetun lääkkeen raaka-aineeksi.
** Osuudet verihiutalevalmisteista, valmistetaan vain osasta luovutettua kokoverta.

Katso video: Verivalmisteet – apua potilaille joka päivä

Lisää videoita