Johtajan katsaus

Vakaata toimintaa myllerrysten keskellä

Veripalvelun uusi, dynaaminen strategia ”Elämää soluista” 2022−2026 hyväksyttiin 10.2.2022. Vuodesta odotettiin pandemian jälkeen palauttavaa, Vantaalle muuttoon keskittyvää, vakaan toiminnan vuotta. Kahden viikon kuluttua Euroopassa sodittiin, kansainvälinen epävarmuus lisääntyi laajasti, toimitusketjut takkusivat, kuntasektorin työtaistelut ja työvoimapula koettelivat terveydenhuoltoalaa Suomessa.

Veripalvelun vuosikymmenten systemaattinen työ ja osaaminen varautumisessa, huolellisessa suunnittelussa sekä toteutuksessa kantoi meidät haasteellisten aikojen yli. Yhteistyössä äärimmäisen sitoutuneiden yhteistyökumppaniemme kanssa onnistuimme, ja Vantaan Vehkalan uusi rakennus luovutettiin meille ajallaan. Muuttosuunnitelma toteutui tuntien tarkkuudella eikä Veripalvelun ympärivuorokautinen toiminta katkennut hetkeksikään. Jokaisen toiminnon henkilökunta valvoi itse toimintonsa muuttoa.

Vuodesta tuli taloudellisesti raskas ja myös siksi uudet, tarkoituksenmukaiset, energiatehokkaammat ja toimintavarmemmat tilat olivat tervetulleet. Olemme asettuneet nopeasti ja jopa yhteisöllisyys on lisääntyneestä etätyöstä huolimatta hyvässä kurssissa.

Kiitos. Henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille vaativasta suorituksesta ja valtavasta työmäärästä. Kiitos. Luovuttajille, jotka autoitte meitä varautumaan ja reagoimaan potilaiden tarpeisiin. Veripalvelu on 75-vuotiaaksi mainiossa kunnossa.

Pia Westman
Veripalvelun johtaja

Tarkoituksenmukaiset, energiatehokkaammat ja toimintavarmemmat tilat ovat nyt käytössä.