Henkilöstö

Henkilöstö

Veripalvelussa työskenteli vuonna 2020 keskimäärin 502 henkilöä, joiden yhteenlaskettu työpanos vastaa 423 kokoaikaisen henkilön työpanosta. Henkilöstön keski-ikä oli 43,2 vuotta. Henkilöstöstä oli naisia 88 % ja miehiä 12 %. Vakituisen henkilöstön työsuhteen keskipituus oli 12,8 vuotta ja lähtövaihtuvuus 5,9 %.

Työhyvinvoinnin mittarit pysyivät aiempien vuosien tapaan suhteellisen hyvällä tasolla. Sairauspoissaoloprosentti teoreettisesta työajasta oli 3,7 %. Työtapaturmia tapahtui yhteensä 38. Tapaturmista työpaikalla sattui 22 ja työmatkalla 16.

Työpaikkamme kehittämisessä siirryimme vuoden 2020 aikana Great Place to Work® -mallista uuteen kehittämisen kokonaisuuteen, joka pohjautuu työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen Työvire- ja Työyhteisövire-henkilöstökyselyihin. Mittauksen perusteella organisaation työvire oli edelleen erinomaista tasoa, samoin kuin henkilöstön halukkuus suositella Veripalvelua työnantajana.

Etätyö mullisti arkeamme ja haastoi meidät miettimään työntekemisen tapoja ja etäjohtamista monin eri tavoin. Yhteistyössä työterveyshuoltomme kanssa tarjosimme työyhteisölle työkykyä ja -hyvinvointia ylläpitäviä valmennuksia sekä jatkoimme tiimien ja jokaisen veripalvelulaisen kehittymisen tukemista onnistumisen johtamisen vuosikellon mukaisten toimenpiteiden avulla. Osallistuimme myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan, jossa sijoituimme suurten yritysten sarjassa sijalle 9.

Katso video: Veripalvelussa kaikki ovat hengenpelastajia