Tutkimustoiminta

Tutkimustoiminta

Tuotamme korkeatasoista tieteellistä tietoa erityisesti verensiirtohoitojen sekä solu- ja kudosterapioiden alueilla. Tutkimuksen tuloksellisuutta arvioidaan tiedejulkaisujen määrällä ja laadulla sekä onnistumisella tutkimuksen ulkoisessa rahoituksessa. Vuonna 2017 olimme mukana 26 tiedejulkaisussa ja Veripalvelussa tehtiin kaksi soluterapia-alan väitöskirjaa.

Tutkimusalamme näkyvimpiä uusia avauksia oli Veripalvelun biopankin toiminnan aloittaminen vuoden 2017 aikana. Biopankki keskittyy erityisesti verenluovuttajien näytteiden ja tietojen keräämiseen. Tarjoamme biopankin kautta ainutlaatuisen suomalaisen verrokkiaineiston tutkimustoiminnalle ja olemme mukana laajassa kansainvälisessä FinnGen-tutkimushankkeessa. Biopankkimme tuo uusia mahdollisuuksia myös esimerkiksi verenluovuttajien terveyden ja verensiirtolääketieteen tutkimukseen.

Käytimme vuonna 2017 tutkimustoimintaan noin kolme miljoonaa euroa, josta 1/3 katettiin ulkoisella rahoituksella.

Veripalvelun tärkeimmät tutkimushankkeet

Viime vuosina olemme pystyneet parantamaan tiedejulkaisujen laatua mitattuna julkaisufoorumien laadulla, jota kuvaavat niin sanotut Impact factor- (IF) tai JUFO-pisteet. Veripalvelun tiedejulkaisuista yhä suurempi osuus on Veripalvelussa johdettua tutkimusta, ja yhä useammin mukana on kansainvälisiä yhteistyökumppaneita.

Katso video: Solutuotantokeskus – Luomme mahdollisuuksia tulevaisuuden soluhoitoihin

Lisää videoita