Verivalmisteet

Verivalmisteet

Verivalmisteiden tuotantoprosessissa erottelemme luovutetun kokoveren punasoluiksi, verihiutaleiksi ja plasmaksi. Huolehdimme verivalmisteiden jakelusta kaikkiin Suomen sairaaloihin, sairaanhoidon tarpeiden mukaisesti.

Vuonna 2018 verivalmisteiden toimitusvarmuus pysyi edellisvuosien tapaan erinomaisena ja luovutettu veri hyödynnettiin tehokasti valmistuksessa. Vastoin odotuksia päätuotteen, valkosoluttomien punasolujen, tarve sairaaloissa kääntyi nousuun pitkään jatkuneen laskun jälkeen. Toisen päätuotteen, verihiutalevalmisteiden eli trombosyyttien, käyttö väheni sairaaloissa odotetun kehityksen mukaisesti, kuten myös Veripalvelun lääketukkukaupan sairaaloille välittämän jääplasmalääkevalmisteen.

Verivalmisteiden tuotantoprosessin sujuvuuteen ja tehokkuuteen on Veripalvelussa kiinnitetty systemaattisesti huomiota jo pitkään. Henkilökunnan rooli prosessien kehittämisessä on lean-hengen mukaisesti ollut erittäin merkityksellinen. Hyvä palaute kansainvälisissä veripalvelulaitosten toimintojen vertailussa on näkynyt lisääntyneinä yhteydenottoina ja tutustumisvierailuina.

Poikkeusoloihin varautumiseen ja toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen kaikissa olosuhteissa kiinnitetään huomiota. Vuonna 2018 erityisenä kehitysasiana oli ydintoiminnan turvaaminen tietoliikenne- ja tietojärjestelmähäiriötilanteissa.

 Katso video: Kuinka Eetu-poika hiljensi crossfit-porukan?

Katso video: Verivalmisteet – apua potilaille joka päivä