Muut toiminnot

Luovuttaja käyttämässä Veripalvelun sovellusta, jossa näkyvillä Hengenpelastajamerkkejä

Laadunhallinnassa painopisteemme oli sähköisen laatujärjestelmän kehittämisessä ja sen tehokkaassa hyödyntämisessä. Uudistimme myös riskienhallintaa ja ohjejärjestelmää. Kaikki laadunhallinnan prosessimme ovat nyt sähköisiä, kun myös materiaalien vastaanottotarkastukset ja toimittaja-arvioinnit siirrettiin sähköiseen validoituun laadunhallintajärjestelmään. Veripalveluun kohdistuneita ulkoisia tarkastuksia oli aiempia vuosia enemmän, yhteensä 16 (2023: 14, 2022: 9).

Veripalvelulle vahvistetut toimiluvat sekä Veripalvelussa tehdyt akkreditoinnit, tarkastukset ja auditoinnit 2024

Voimassa olevat toimiluvatVoimassa olevat akkreditoinnitVeripalveluun kohdistuneet viranomaistarkastukset (Fimea, Finas ja WMDA)Veripalveluun kohdistuneet muut tarkastukset (esim. AVI, SPR:n sisäinen tarkastus) Sisäiset auditoinnitVeripalvelun tekemät ulkoiset auditoinnit/toimittajakyselyt
Yhteensä931332220
Veripalvelutoiminta1-9---
Kudoslaitostoiminta11----
ATMP valmistus1-----
Lääketehdaslupa, GMP1-----
Lääketukkukauppa1-----
Laboratoriotoiminta (terveydenhuollon palvelut ja mikrobiologia)222---
Biopankkitoiminta1-1---
Muuntogeenisten mikro-organismien suljettu käyttö (GMO)1-----
Koko Veripalveluun kohdistunut tarkastus1*3
*) Koko Vantaan päätoimitilaa koskenut Fimean tarkastus.

Digitaalisissa palveluissa kehitimme verihuoltoketjun nykyisiä ydintietojärjestelmiä sekä luovuttajan mobiilisovellusta, parantaen edelleen luovuttajien digitaalisia palveluita. Aloitimme osana Digi 2030 -hanketta digitaalisten palvelujen uudistusprojektit: verihuoltoketjun tietojärjestelmien siirtämisen pilvialustalle sekä digitaalisten infrastruktuuripalvelujen uudistuksen.

Viestintä ja markkinointi keskittyi uusien luovuttajien rekrytointiin muun muassa median, sosiaalisen median, kumppanien ja tapahtumayhteistyön avulla. Viestinnän teemoja olivat esimerkiksi potilastarinat, yritysvastuullisuus, verenluovutusbussi, luovuttajan mobiilisovellus sekä valmiusviestintä. Vuoden lopussa jo yli 400 yritystä oli ottanut käyttöönsä Verenluovutus työajalla -sertifikaatin.

Aloitimme viestintäyhteistyön uusien kumppanien, kuten pelaajayhteisö Rounds GG:n, Red Bullin, Suomen Sairaanhoitajien sekä Superpesiksen kanssa, ja jatkoimme hyvin sujunutta yhteistyötä mm. jääkiekkoliiton Mestiksen kanssa.

Suomessa on jo yli 5 800 Luovuttajaryhmää. Ennätysmäärä, lähes neljännes (43 883) kaikista verenluovutuskäynneistä, kirjattiin Luovuttajaryhmien jäsenille.

Verkkosivuillamme vieraili yhteensä 875 000 kiinnostunutta. Uudistimme luovutussoveltuvuuden pikatestin sovinkoluovuttajaksi.fi ja Veripalvelun vuosikertomuksen verkkojulkaisualustan. Sovinko luovuttajaksi -testi aloitettiin yli 280 000 kertaa.

Valmiussuunnittelussa ja varautumisessa jatkoimme tiivistä yhteistyötä viranomaisten ja yhteistyökumppaniemme kanssa. Osallistuimme Suomen Punaisen Ristin Kesä24-valmiusharjoitukseen, Taisto-digiharjoitukseen ja Ahvenanmaalla järjestettyyn merelliseen eri viranomaisten suuronnettomuusharjoitukseen. Harjoittelimme koko verihuoltoketjun toimintaa laajassa tietoliikennekatkossa ja järjestimme myös pienempiä toimintokohtaisia harjoituksia.

Olimme aktiivisesti mukana alueellisen varautumisen ELVAR-toiminnassa sekä eri viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden seminaari-, koulutus- ja yhteistoimintatilaisuuksissa. Jatkoimme myös tiivistä yhteistyötä Punaisen Ristin valtakunnallisen ja alueellisten valmiusorganisaatioiden kanssa. Tekniset asiantuntijamme ovat valmiudessa 24/7, mikäli kiinteistössä tai laitteistoissa esiintyy häiriöitä.