Muut toiminnot

Muut toiminnot

Laadunhallintamme varmistaa, että toimintamme täyttää lainsäädännön, viranomaisten, akkreditointilaitosten ja lääkealan toimijoiden vaatimukset. Laadunhallintajärjestelmässä otettiin huomioon vuonna 2018 voimaan tullut uusi veripalvelutoimintaa koskeva hyviä toimintatapoja koskeva määräys (Good Practice Guidelines). Osallistuimme aktiivisesti eurooppalaiseen yhteistyöhön veri- ja kudospalvelualan sekä veriturvatoiminnan kehittämiseksi. Laadunhallinnan tärkeitä sisäisiä kehityshankkeitamme olivat asiakirjahallinnan digitalisointi sekä EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimustenmukaisuuden varmistaminen.


Digitaalisissa palveluissa panostimme ketterän digikehittämisen mallin ja tietojärjestelmäarkkitehtuurin kehittämiseen. Tietojärjestelmähankkeissa keskityimme uuden toiminnanohjausjärjestelmän eli V2V-hankkeen, dokumenttienhallinnan ja pilvipalveluiden käyttöönotonprojekteihin sekä ICT-infrastruktuurin teknisen ympäristön kehittämiseen.

Viestinnässä ja markkinoinnissa toteutimme taas useita verenluovutukseen ja Kantasolurekisteriin liittymiseen kannustavia kampanjoita. Tarinat ja toisten kokemukset ovat tärkeitä kannustimia. Julkaisimme verkkosivuillemme uuden tarinapankin (www.veripalvelu.fi/tarinat) kokoamaan kaikki elämänmakuiset potilas- ja luovuttajatarinat tarjolle. Julkaisimme useita uusia videoita ja pidimme Veripalvelun 70-vuotista historiaa esillä viestintäkanavissamme.

Veripalvelun seuraajamäärä Facebookissa oli yli 110 000. Tavoitamme sosiaalisen median kautta tarvittaessa jopa satojatuhansia ihmisiä yhdellä julkaisulla. Sosiaalinen media onkin tärkeimpiä viestintäkanaviamme heti henkilökohtaisten kutsuviestien jälkeen.

Katso video: Ojenna kätesi elämän puolesta